Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

 

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ 3/7 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10/7.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΑΤΟΜΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ

ΜΕ ΤΟ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ 99553688.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7μέρες  Καρπενήσι – Χαλκίδα – Μυτιλήνη – Αθήνα

Αναχώρηση:  3/7


 

 


1η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ

Ι.ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ   

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 07:00 το πρωί για Αθήνα.  Άφιξη επιβίβαση σε πολυτελές πούλμαν και αναχωρούμε για το Καρπενήσι, όμορφη πόλη πνιγμένη στο έλατο, θεωρείται Ελβετία της Ελλάδος. Καθοδόν θα δούμε το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, την προτομή του Αθανάσιου Διάκου σε ψηφιδωτό, τις ιστορικές γέφυρες της Αλαμάνας και Γοργοποτάμου, θα επισκεφθούμε εστιατόριο για γεύμα και την ιερά Μονή Αγάθωνος που βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου Βησσαρίων. Τέλος θα καταλήξουμε στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Στην πλατεία βρίσκονται ταβέρνες, cafe και ο περίφημος πλάτανος με την κρύα βρύση στα οποία αναφέρονται πολλά δημοτικά τραγούδια.  

2η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΩ – ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  

Μετά το πρόγευμα μέσω των ποταμών Αχελώου και Καρπενησιώτη φθάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας,  κτίστηκε σε απόκρημνο βράχο το 829μ.χ. από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο, φέρνοντας την εικόνα της Παναγίας που Αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Ξενάγηση και προσκύνημα, συνέχεια θα έχουμε στάση  στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό μέσα στο πυκνό ελατόδασος, με τα πλακόστρωτα στενά και το καφενείο του Καρβέλη με φρέσκο γαλακτομπούρεκο και εκμέκ. Χρόνος για ένα χαλαρωτικό περίπατο, για καφέ, γλυκό και όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο. Τέλος θα δούμε το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο και θα επισκεφθούμε ταβέρνα παραδοσιακής κουζίνας για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ελεύθερος 

3η ΜΕΡΑ: ΕΥΒΟΙΑ – ΑΙΔΗΨΟ – Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ &

ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ 

ΠΡΟΚΟΠΙ  ΝΑΟΣ  ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη νήσο Εύβοια μέσω Αρκίτσας και της λουτρόπολης Αιδηψού (στάση για καφέ) για να επισκεφθούμε την μονή του Οσίου Δαβίδ που βρίσκεται και ο Τάφος του Αγίου Ιάκωβου Τσιαλίκη. Ακολουθεί το γραφικό Προκόπι, xρόνος για γεύμα και για βόλτα σε καταστήματα αναμνηστικών δώρων. Εδώ βρίσκεται και ο ναός με το Άγιο  σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τέλος θα καταλήξουμε στην Χαλκίδα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μια βόλτα στην παραλία, θα δούμε το φαινόμενο της αλλαγής κατεύθυνσης των νερών (παλίρροια), ταβέρνες, CAFE και καταστήματα.

4η ΜΕΡΑ:  Ι.Μ. ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την Μονή Μακρυμάλλη, γιορτάζει στις 15 και 23 Αυγούστου της Παναγίας και 7 Φεβρουαρίου του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, βρίσκεται η Αγία Κάρα του και θεωρείται θεραπευτής της "ανίατης ασθένειας. Ακολουθεί το μοναστήρι του Οσίου

Εφραίμ στην Νέα Μάκρη και εστιατόριο για γεύμα. Συνέχεια

αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση με προορισμό την Μυτιλήνη. Φθάνοντας θα έχουμε την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνον ελεύθερο.

5η ΜΕΡΑ: Ι.Μ. ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΕΙΡΗΝΗΣ

Ι.Μ. ΑΓΙΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΔΟ

Εκκλησιασμός στην Ιερά μονή του Αγίου Ραφαήλ, βρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αρχαγγέλου Ταξιάρχη Μιχαήλ στο χωριό Μανταμάδο με την θαυματουργή εικόνα του πού φιλοτέχνησε ένας μοναχός από πηλό και αίμα. Ακολουθεί η εκκλησία της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, βρίσκεται στον επιβλητικό βράχο στο κέντρο της παραλιακής πόλης Πέτρα, προσκύνημα και χρόνος για γεύμα σε ένα από τα ταβερνάκια στο λιμανάκι της κωμόπολης του Μόλυβδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος

6η ΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΜΟΝΗ ΛΙΜΩΝΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον γραφικό οικισμό Αγιάσω με το μοναστήρι της κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρίσκεται μέσα σε μια όμορφη τοποθεσία από καστανιές και πλατάνια. Προσκύνημα στην θαυματουργό εικόνα που αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς. Ακολουθεί η μονή Λειμώνος, το διαμάντι του νησιού, η επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Θεοδώρου πολιούχου της Μυτιλήνης, το ναό του Άγιου Θεράποντα, το ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ προστάτη της νήσου Λέσβου και εστιατόριο για γεύμα.

7η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μυτιλήνης όπου θα πάρουμε την πτήση με προορισμό την Αθήνα. Άφιξη  επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα μας μεταφέρει στο κέντρο της, καθοδόν θα δούμε το κτίριο της Βουλής, την Πλατεία Συντάγματος, το Άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, τις έδρες των περισσότερων προξενείων και υπουργείων και άλλα αξιοθέατα. Συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Να κάνετε τα ψώνια σας, μια βόλτα στην Πλάκα, το Θησείο, το Μοναστηράκι και να γευματίσετε. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Αθήνας όπου θα πάρουμε την πτήση στης επιστροφής.

Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο: €875     

Τρίκλινο : €850          Μονόκλινο: €975

 

Περιλαμβάνονται:

·   Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα Αθήνα Μυτιλήνη Αθήνα Λάρνακα

·   Φόροι αεροδρομίων, 1 βαλίτσα 20 κιλά & 1χειαποσκευή 8 κιλά  

·   2 βράδια σε ξενοδοχεία 3* στο Καρπενήσι με πρόγευμα.   

·   1 βράδυ σε ξενοδοχεία 3* στην Χαλκίδα με πρόγευμα.   

·   3 βράδια σε ξενοδοχεία 3* στην Μυτιλήνη με πρόγευμα

·   Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Εύβοιας

·   Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.

·   Έμπειρο συνοδό του γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται:

·   Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ότι προαιρετικό ή ως προτεινόμενο

·    Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική €10

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου